Článok

Zmena formátu ročníka 2017/2018!

Milí naši hráči,

máme pre Vás skvelú informáciu. Vedeniu ligy sa podarilo nájsť riešenie a vyrokovať ešte ďalšie dva voľné termíny v hale. Výsledkom je, že aj tento rok bude mať LFbL playoff!

Model našej súťaže bude podobný ako má mužská extraliga. Z 12 účastníkov súťaže prvých 8 v tabuľke postúpi do štvrťfinále. Rozdiel bude len v tom, že kým v MEX funguje systém vyberania súperov, t.j. víťaz základnej časti si svojho súpera do štvrťfinále vyberá, po ňom si vyberá tím na 2. mieste, atď., naša filozofia vychádza skôr z hokejovej tradície. Ctíme dosiahnuté športové výsledky a nechceme medzi naše tímy vnášať emócie nadradenosti a podceňovania. Vo štvrťfinále bude model 1-8, 2-7, 3-6, 4-5. Víťazi postúpia do semifinále, tímy sa zoradia podľa umiestnenia v základnej časti a znova rovnaký model 1-4, 2-3. Víťazi idú do finále. Výsledky v základnej časti teda majú veľký význam pre nasadenie tímov do štvrťfinále a rovnako aj do semifinále.

Pre tímy, ktoré skončia na 9. až 12. mieste súťaž posledným kolom základnej časti končí. Takisto porazení štvrťfinalisti a semifinalisti v súťaži končia. Pre tieto tímy však končí len súťaž, nekončí ročník. Znova sa všetky tímy stretnú vo finálový deň, kde samotnému finále bude predchádzať 2. ročník Challenge Cupu. Pripravujeme nejaké zmeny. Zmenou je už termín finálového dňa, kde sme vypočuli hlasy hráčov a presunuli sme finále z nedele na sobotu a na skoršiu hodinu. Takisto Challenge Cup sa odohrá iným spôsobom. Pripravili sme veľmi atraktívny model turnaja. Zmenšíme ihrisko a na ploche sa budú hrať paralelne 2 zápasy a tímy nastúpia v zostave 4+1.

Toľko teda k novinkám, nezabúdajte kontrolovať sekciu “Výsledky a rozpis”, kde nájdete všetky aktuálne termíny a rozpis zápasov. Zmena termínov sa však týka až zápasov v roku 2018, tento rok už žiadna zmena nenastane.

Zároveň by som sa chcel po dvoch kolách vyjadriť aj k novému ročníku súťaže. Teší ma, že sa liga rozrástla na 12 účastníkov. Ako som už aj vyššie spomenul, veľmi tým pripomína MEX. Všetky nové tímy sú veľkým obohatením. TJ Sokol Gajary vletel do súťaže podobne razantne ako minulý rok ŠK Lido. Snipers Parents zatiaľ stratili len bod a ich hra je vynikajúca. Hurikán Oldboys takisto predvádzajú florbal výbornej úrovne. Hoci zatiaľ nebodovali,  obidva zápasy prehrali len tesne o gól. Ich čas určite príde. No a Kubyšport priniesol do súťaže veľký zápal a bojovnosť a bude chcieť byť nepríjemným súperom pre každý tím.

Za seba môžem povedať, že sa vždy veľmi teším na každý ďalší zápas nášho tímu. Je to hlavne preto, že každý tím má svoj vlastný štýl hry. 12 tímov, 12 rôznych štýlov. Každý zápas je vždy novou výzvou nielen po športovej stránke, ale aj po stránke prípravy na zápas, voľby správnej taktiky a spôsobu hry. Z Legendárnej ligy sa stáva veľká súťaž, ktorá ponúka širokú florbalovú rozmanitosť pre divákov, hráčov, trénerov, nehrajúcich kapitánov … a to nielen po športovej ale aj po spoločenskej stránke.

Jozef Kubaský

Leave a Reply