Článok

Prichádza sezóna 2017/2018!

Milí florbaloví nadšenci, hráči, fanúšici a všetci ostatní, mesiac október sa blíži a to neznamená nič iné, než začiatok novej sezóny našej obľúbenej Legendárnej Florbalovej Ligy!

lfbl1718

Dovoľte nám priblížiť vám blížiacu sa sezónu, zverejniť detaily priebehu a oznámiť vám poprázdninové novinky. Aby sme vás však zbytočne nenaťahovali, najväčšou a zároveň najvzácnejšou novinkou je, že tohtoročnej Legendárnej Florbalovej Ligy sa zúčastní až 12 tímov! Áno, čítate správne, oproti minulému ročníku sa naša súťaž rozšíri o štyroch nových účastníkov. S poľutovaním vám ale musíme oznámiť, že po niekoľkých krásnych sezónach nás na najbližší rok opustí tím z “Original four,” Tsunami Záhorská Bystrica, ktorý najmä kvôli nedostatočnému počtu hráčov svoj káder nebude schopný zostaviť. Ale až štyria nováčikovia sa o nárast kvality súťaže jednoznačne postarajú!

Súťaž sa začne začiatkom októbra, presný termín bude uverejnený čoskoro, hneď po potvrdení všetkých termínov rezervácie haly v Stupave. Základná časť sa bude hrať, ako aj v predošlom ročníku, systémom každý s každým. Systém play-off sa dozviete v článku “LFbL 2016/2017 – propozície,” ktorý bude zverejnený v najbližších dňoch. Hrací systém jednotlivých zápasov sa meniť takisto nebude.

Účastníkmi ročníka 2017/2018 sú:

1. Metodka Bratislava

2. HP Hlavne prišli Bratislava

3. Tempest Bratislava

4. ŠK Lido Bratislava

5. JElita-Pirates Bratislava

6. SP Stupava

7. FBC Dragons Bratislava

8. FBC Lions Bratislava

9. Hurikán oldboys Bratislava

10. Snipers Parents Bratislava

11. TJ Sokol Gajary

12. TJ Kubyšport Záhorská Bystrica

Ako ste už určite všetci postrehli, našimi nováčikmi budú tímy Hurikán oldboys Bratislava, Snipers Parents Bratislava, TJ Sokol Gajary a TJ Kubyšport Záhorská Bystrica.

Hurikán oldboys Bratislava

Tím Hurikán Bratislava všetci istotne poznajú už dlhé roky, či už zo stabilného pôsobenia v mužskej extralige alebo z mládežníckych tímov. Venujú sa florbalu už veľmi dlho, majú za sebou nepopierateľné skúsenosti a znalosť florbalového prostredia. Páni z tohto kolektívu, pod vedením Ivana Machovicha, sa na základe týchto skúseností pridávajú do našej ligy, a ich ambície určite nebudú nízke, pretože Hurikán je tím, ktorý florbal vždy vedel hrať.

Snipers Parents Bratislava

Snipers Bratislava, tak ako práve predstavený Hurikán, takisto všetci dobre poznáme. Ich práca a čas strávený zlepšovaniu sa sú pre slovenský florbal veľkým prínosom. Kvalitne sa venujú mládeži a je vidieť, že florbalom žijú. Najmä rodičia detí pôsobiacich v tomto klube sa preto rozhodli svoj vzťah k florbalu posunúť na novú úroveň, a to nie inak ako prihlásením sa do Legendárnej Florbalovej Ligy. Pod palec si to zobral Peťo Pauhof, ktorý je už od dvoch prípravných zápasov v rámci play-off dní v minulej sezóne vedúcim tohto družstva.

TJ Sokol Gajary

Ďalším nováčikom do budúcej sezóny je tím TJ Sokol Gajary, ktorý je miestom mnohých mladých florbalových talentov, avšak nepochybne aj skúsených pánov, ktorým florbal prirástol k srdcu. V Gajaroch je náš šport veľmi populárny, od detských kategórií až po mužov. Daniel Masrna sa preto rozhodol nadšencov, ktorí už možno nemajú čas, kondíciu alebo vek na pôsobenie na profesionálnej úrovni, dať dokopy a postaviť tak kvalitný a ambiciózny tím a zároveň v poradí jedenásteho konkurenta do nastávajúcej sezóny Legendárnej Florbalovej Ligy.

TJ Kubyšport Záhorská Bystrica

Štvrtým, posledným nováčikom, ktorého si predstavíme je tím TJ Kubyšport Záhorská Bystrica. Tento tím vznikol iniciatívou riaditeľa našej ligy Jozefa Kubaského, ktorý dal dokopy hráčov, ktorí majú veľkú chuť hrať Legendárnu Florbalovú Ligu, avšak nemajú za koho. Či už z Modry, Záhorskej Bystrice, Bratislavy alebo Stupavy sa pozbierali nadšenci, ktorí takto vyformovali nový perspektívny tím, ktorý sa bude chcieť v budúcej sezóne umiestňovať na tých najlepších priečkach. Formou tohto článku tento tím dáva na známosť, že jeho brány sú ešte stále otvorené a ak sa medzi vami, florbaloví priaznivci, nachádza niekto, kto by chcel pôsobiť v našej lige, avšak nemá za koho, nech sa ozve Jozefovi Kubaskému na e-mailovú adresu kubasky@uflorianka.sk. TJ Kubyšport rád privíta nových spoluhráčov.

Sme veľmi radi, že naša liga sa takto rozrastá. Je to pre nás veľmi dôležité, pretože vidíme, že florbal je šport naozaj pre všetkých.

Chceli by sme vám, milí florbaloví priaznivci, veľmi pekne poďakovať za odozvu, ktorú našej lige dávate, popriať vám v blížiacej sa sezóne veľa úspechov, fair-play momentov a hlavne pekných chvíľ strávených pri florbale.

Články s rozpisom zápasov a s propozíciami uverejníme čoskoro.

Florbalu zdar!

Tím Legendárnej Florbalovej Ligy.

Leave a Reply